desitges la jornada contínua?

QUÈ ÉS LA JORNADA CONTÍNUA?

La jornada contínua és una forma d'organitzar l'horari d'un centre educatiu. Ara mateix, a les nostres escoles, l'horari és partit, ja que es realitzen classes lectives tant pel matí com per la vesprada.

La jornada contínua té el benefici de concentrar aquestes classes durant el matí, abans de dinar. Normalment des de les 9h fins les 14h, amb dos moments de descans durant el matí. D'aquesta manera els alumnes podrien realitzar les activitats que demanen un treball cognitiu més fort abans de dinar (igual que als instituts). Així doncs, la vesprada podria dedicar-se a altres activitats alternatives.

Per tant, en horari de jornada contínua els alumnes tindrien les classes de 9 a 14h (segons el projecte de cada escola), sense haver de fer grans esforços per les vesprades per a concentrar-se després d'estar durant quasi tres hores al pati a l'hora del menjador.

Cal dir que cap servei desapareixeria. El menjador seguiria funcionant de forma normal, per a tots i totes els/les alumnes i l'horari d'estada dels xiquets a l'escola seguiria sent el mateix, fins les 4.30 o les 5. Amb la millora que si una família tinguera l'oportunitat d'endur-se el/la xiquet/a a casa podria fer-ho, amb els conseqüents beneficis familiars.

Els mestres seguiran treballant les mateixes hores amb la mateixa intensitat, tenint hores de dedicació al centre durant les vesprades.

Les activitats extraescolars es podran realitzar en col·laboració amb les AMPA, després de l'hora de dinar.

En definitiva, l'aposta pretén donar una millor cobertura a l'aprenentatge dels xiquets i xiquetes per a que puguen aprendre de forma més efectiva, intentant generar aspectes de millora de la conciliació de la vida familiar, per un augment de la qualitat de l'educació del nostre territori.


lunes, 15 de marzo de 2010

e mail educactiva

Més informació, más información, more information:


associacioeducactiva@hotmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario